Met begeleiding zelfstandig wonen

Binnen Ambulante Hulpverlening Midden Nederland hebben we verschillende vormen van begeleid zelfstandig wonen voor wanneer je nog niet helemaal zelfstandig kan wonen. De begeleiding is gericht op het aanleren van vaardigheden zodat je zo zelfstandig mogelijk wordt.

Soorten begeleid wonen

  • 24-uurs woonlocaties: Wij hebben in Harderwijk en Hierden een 24-uurs locatie waar in 1 gebouw of op 1 terrein meerdere cliënten wonen. Je hebt hier een zelfstandige woonruimte met eigen voorzieningen zoals een douche, wc en keuken. In het gebouw of op het terrein is een kantoor aanwezig. Hier werkt een vast team met begeleiders die dag en nacht klaar staan voor jou. Hoe je begeleiding er dagelijks uitziet leg je vast in je persoonlijk plan.
  • Geclusterde woonlocaties: In Nijkerk en hebben wij een geclusterde woonlocatie waar meerdere cliënten bij elkaar in een gebouw wonen. Ook hier heb je een zelfstandige woonruimte met eigen voorzieningen zoals een douche, wc en keuken. Daarnaast is er in het gebouw ook een kantoor aanwezig voor een vast team begeleiders. Zij zijn hier in de ochtend aanwezig en aan het einde van de dag. Op die manier kan je elke dag ergens terecht als je een vraag hebt. In je persoonlijk plan leg je vast hoe vaak je vaste afspraken hebt. Naast de aanwezigheid van het vaste team kan je altijd 24 uur per dag terecht bij ons voor ondersteuning.
  • Losse woningen: Daarnaast hebben wij in de regio Noord Veluwe en regio Flevoland losse woonruimtes waar cliënten wonen. Dit zijn vaak kleine appartementen of studio’s in een gebouw waar ook mensen wonen die geen cliënt van ons zijn. De begeleiding vindt in principe overdag of begin van de avond plaats. Als je ook in de avonden of nachten terug wilt kunnen vallen op begeleiding dan hebben we daar een avond- en nachtdienst voor. Hier maak je in je persoonlijk plan afspraken over. Je kan altijd 24 uur per dag terug vallen op ondersteuning in geval van nood.

Op de pagina Veelgestelde vragen staat welke woonlocaties wij op dit moment hebben, welke zorg wij bieden en welke indicatie er nodig is.

Financiëringsvormen

Wonen via ons kan middels onderstaande financiering:

  • Via een Wlz indicatie met de grondslag verstandelijk gehandicapt (VG) in de vorm van volledig pakket thuis (VPT)
  • Via een Wlz indicatie met de grondslag geestelijke gezondheidszorg (GGZ Wonen) in de vorm van volledig pakket thuis (VPT)
  • Via een WMO indicatie voor Beschermd wonen

Wonen en zorg is bij ons gescheiden: je betaalt bij ons zelf de huur voor de woning, Je kan hierbij huurtoeslag aanvragen afhankelijk van je inkomen.

Samen durven we te doen

Ik wil graag contact

"*" geeft vereiste velden aan

Zorgvormen

Ambulante begeleiding

Begeleid zelfstandig wonen

Avond- en nachtdienst