Op elke vraag een antwoord

Hieronder vind je een aantal vragen die ons regelmatig gesteld worden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Ambulante begeleiding

Wat wordt er tijdens de intake besproken?

In dit gesprek krijg je uitleg over de mogelijkheden en werkwijze van Ambulante Hulpverlening Midden Nederland. Daarnaast verzamelen wij in dit gesprek gegevens van jou. Hierbij kan je denken aan: algemene gegevens, diagnostische gegevens, eventueel verslaglegging van eerdere hulpverlening en een Wlz indicatie of WMO beschikking. Daarnaast kijken wij samen met jou op welke gebieden jij hulp nodig hebt.

Wat is ambulante begeleiding?

Ambulante begeleiding betekent ondersteuning in je eigen woonsituatie. De begeleider maakt samen met jou afspraken over wanneer hij of zij langskomt. Dit is helemaal afhankelijk van wat er nodig is en van wat je zelf wil. Je kunt meer lezen over ambulante begeleiding op deze pagina.

Hoe vaak komen jullie langs?

Bij sommige cliënten komen wij 1 keer per week langs en andere cliënten zien wij elke dag. Dit is afhankelijk van wat er nodig is en welke indicatie jij hebt.

Hoe snel kan de begeleiding starten?

Wij hanteren geen wachtlijst. Na jouw aanmelding wordt er binnen 2 weken een intake gepland op kantoor Harderwijk of kantoor Almere. Bij uitzondering kan de intake eventueel ook bij jou thuis plaatsvinden. Na de intake is er binnen een week weer contact met jou om te kijken of jij je inderdaad wilt aanmelden bij ons. Vanuit ons wordt er ook gekeken of je bij ons aan het goede adres bent voor de hulp die jij wilt ontvangen. Op het moment dat dit niet zo is gaan we samen met jou kijken naar welke organisatie jou het beste verder kan helpen.

Begeleid zelfstandig wonen en beschermd wonen

Welke woonlocaties en dagbestedingslocaties hebben jullie?

Op de pagina Locaties kan je lezen welke woonlocaties en dagbestedingslocaties wij momenteel hebben.

Heb je interesse? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Welke indicatie heb ik nodig voor begeleid zelfstandig wonen?

Wonen via ons kan door middel van onderstaande financiering:

  • Via een Wlz indicatie met de grondslag verstandelijk gehandicapt (VG) in de vorm van volledig pakket thuis (VPT) 
  • Via een Wlz indicatie met de grondslag geestelijke gezondheidszorg (GGZ Wonen) in de vorm van volledig pakket thuis (VPT)
  • Via een WMO indicatie voor Beschermd wonen

Je kunt meer lezen over begeleid zelfstandig wonen op deze pagina.

Wat is beschermd wonen?

Het kan zijn dat je (tijdelijk) niet zelfstandig kunt wonen. Ook niet met hulp van je familie of vrienden. In dat geval kan je wonen in een veilige woonomgeving met begeleiding. Op een beschermd wonen locatie is 24 uur per dag zorg en begeleiding beschikbaar.

Wat is begeleid zelfstandig wonen?

Wij bieden verschillende vormen van begeleid zelfstandig wonen voor wanneer jij nog niet helemaal zelfstandig kan wonen. Wij bieden 24-uurs woonlocaties, geclusterde woonlocaties en losse woningen aan. De begeleiding is gericht op het aanleren van vaardigheden zodat je zo zelfstandig mogelijk wordt.

Je kunt meer lezen over begeleid zelfstandig wonen op deze pagina.

Doelgroep

Waar zijn jullie in gespecialiseerd?

Iedereen die wij kunnen helpen is welkom. Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van ondersteuning en begeleiding aan mensen met een licht verstandelijke beperking, een psychiatrische problematiek (GGZ) en/of een verslavingsachtergrond. Met als doel dat iedereen mee kan doen met de maatschappij en kan wonen waar ze zelf graag willen.

Je kunt meer lezen over de zorgvormen die wij aanbieden op deze pagina.

Kosten

Hoeveel is mijn eigen bijdrage?

De Wmo eigen bijdrage is maximaal 19 euro per maand. Sommige gemeenten hebben minimabeleid. Als jouw inkomen lager is dan de grens die de gemeente heeft vastgesteld betaal je geen eigen bijdrage. Als je hierover vragen hebt kan je het beste contact opnemen met jouw gemeente.

De eigen bijdrage voor Wlz kan je berekenen met behulp van de rekenhulp op de website van het CAK.

Ik wil graag contact

Herstel van het ‘gewone’ leven en werken aan participatie zijn onze drijfveren.