Je wilt graag hulp maar welke stappen moet je hier voor zetten?
En als de hulp dan start, hoe ziet dit traject er dan uit?
Voorwaarden
Om voor hulp bij Ambulante Hulpverlening Midden Nederland in aanmerking te komen heb je een WLZ indicatie of een beschikking vanuit de WMO nodig. Mocht je dit niet hebben, dan kunnen wij je helpen bij het aanvragen ervan. Om voor deze indicatie in aanmerking te komen heb je verslaglegging nodig waar een diagnose in vermeld staat. Bijvoorbeeld een IQ onderzoek of een psychiatrisch/psychologisch onderzoek. Mocht je niet in het bezit zijn van deze gegevens, bel gerust dan kunnen we samen met jou kijken wat de mogelijkheden zijn of je eventueel doorverwijzen naar een andere organisatie waar je wel de hulp kan krijgen die je nodig hebt.
Aanmelding
Bij Ambulante Hulpverlening Midden Nederland kun je je op verschillende manieren aanmelden:
– Via het aanmeldformulier op deze website
– Telefonisch: 085-0492717
Intake
Binnen 2 weken wordt er een intake gepland op kantoor Harderwijk of kantoor Almere. Bij uitzondering kan de intake eventueel ook bij jou thuis plaats vinden. In dit gesprek krijg je uitleg over de mogelijkheden en werkwijze van Ambulante Hulpverlening Midden Nederland. Daarnaast verzamelen wij in dit gesprek gegevens van jou en kijken we samen met jou op welke gebieden jij hulp nodig hebt.
Denk aan:
– Algemene gegevens
– Wat is je hulpvraag? Waar zou jij graag hulp bij willen ontvangen?
– Diagnostische gegevens
– Eventueel verslaglegging van eerdere hulpverlening
– WLZ indicatie of WMO beschikking (als deze aanwezig is)
Na de intake is er binnen een week weer contact met jou om te kijken of je je inderdaad wilt aanmelden bij Ambulante Hulpverlening Midden Nederland. Vanuit ons wordt ook bekeken of je inderdaad bij ons aan het goede adres bent voor de hulp die jij graag wilt ontvangen. Op het moment dat dit niet zo is gaan we samen met jou kijken naar welke organisatie je eventueel wel toe zou kunnen.
De hulpverlening
Na de kennismaking maakt de begeleider afspraken met jou om langs te komen. Bij sommige mensen komen wij dagelijks langs en bij sommige mensen 1 keer week. Dit spreken we samen met jou af.
Wij werken via de methodiek Community Support. Dit betekent o.a dat wij in de eerste 2 maanden goed met jou in beeld proberen te krijgen waar je precies hulp bij nodig hebt. We maken samen met jou een persoonlijk plan met hierin aan welke doelen je wilt gaan werken. We doen dit door middel van een leefgebiedenwijzer en een netwerkanalyse. We kijken samen met jou namelijk ook of er misschien uit je netwerk mensen zijn die jou kunnen ondersteunen bij bepaalde hulpvragen. Eens in de zoveel tijd hebben we ook een bijeenkomst waarbij iedereen uit jouw netwerk wordt uitgenodigd om samen te bespreken waarbij ze je eventueel kunnen ondersteunen.
Dit komt omdat onze doelstelling is, dat je het uiteindelijk weer zonder hulp maar met behulp van je netwerk moet kunnen redden.
Elk half jaar wordt je plan geëvalueerd. Bij deze evaluatie sluit ook de inhoudelijke ondersteuning aan. De inhoudelijke ondersteuning is betrokken bij jouw begeleider en kijkt mee op afstand. Op het moment dat je begeleider het bijvoorbeeld even niet meer weet kan hij/zij hulp inroepen van de inhoudelijke ondersteuning. Bij ons bestaat de inhoudelijke ondersteuning uit een orthopedagoog en een sociaal psychiatrisch verpleegkundige.
Tijdens de evaluatie wordt gekeken of je de doelen behaald hebt. Doelen kunnen aangepast worden en in een nieuw plan worden beschreven.
Als al je doelen zijn behaald sluiten wij de hulpverlening af.
Wij vinden het erg belangrijk dat jij een begeleider hebt waar je je prettig bij voelt en met wie je samen aan je doelen kan werken. Op het moment dat de klik met de begeleider er niet is heb je altijd de mogelijkheid om over te stappen naar een andere begeleider.
We vinden het belangrijk dat je hulp krijgt die bij jou aansluit!