Ontstaan van AHMN en Materra

Hoe wij zijn gekomen tot waar we nu zijn hebben we mede te danken aan de oprichters van AHMN en de oprichter van Materra. Hieronder kan je meer lezen over onze geschiedenis.

Ambulante Hulpverlening Midden Nederland

Ambulante Hulpverlening Midden Nederland is in 2010 opgericht door Erik van Malenstein samen met Ingur Zijlstra en René van den Broek. Zij waren gedreven om de cliënt centraal te stellen; niet in woord, maar in daad!

In de loop der jaren is Ambulante Hulpverlening Midden Nederland uitgegroeid tot de organisatie die wij nu zijn met ruim 100 medewerkers en ruim 450 cliënten. Wij zijn actief in Flevoland en in de regio Noord-Veluwe.

Ondanks deze groei is het ons gelukt onze visie hoog te houden. Het ondersteunen van mensen met een beperking in de breedste zin en altijd vanuit de gedachte hen een plek te geven in de maatschappij. Herstel van het ‘gewone’ leven en werken aan participatie zijn onze drijfveren.

Materra

Materra is in 2000 opgericht door Gé Pak (1953). Hij was afkomstig uit een ondernemende familie van boeren en middenstanders. De droom van Gé was om zelf een zorgboerderij te stichten en te beheren, hiervoor heeft hij al het mogelijke gedaan. In de periode tussen 2000 en 2007 heeft Gé Pak met heel veel energie en vasthoudendheid gewerkt aan de totstandkoming van Materra: hij heeft een duidelijke pioniersgeest laten zien. Creatief als hij was heeft hij uiteindelijk in januari 2007 besloten om in het buitengebied van Ermelo een prachtige Natuurwerkplaats op te richten, als een heel goed alternatief voor een zorgboerderij.

Vanaf het begin slaagde Gé Pak er in om Materra op de kaart van Ermelo te zetten. De natuurwerkplaats groeide gestaag, er was een regelmatige instroom van cliënten, vrijwilligers en stagiaires. Gé wist voortdurend op een positieve manier de publiciteit te halen. Hij had maar één doel, een prima werkplek creëren voor mensen met een beperking. Hij heeft de basis gelegd voor een cultuur van warme betrokkenheid en aandacht voor elkaar. Dit is tot op de dag van vandaag één van de sterke punten van Materra.

Helaas moest Materra in augustus 2010 afscheid nemen van Gé Pak. Gé overleed op 31 augustus 2010 op 57-jarige leeftijd. Met veel passie, betrokkenheid en doorzettingsvermogen is Gé Pak er in geslaagd om zijn droom -zinvol werk te bieden aan mensen met een beperking – te realiseren. Materra is Gé Pak heel veel dank verschuldigd en koestert zijn nagedachtenis.

Stichting Materra is sinds 2015 onderdeel geworden van Ambulante Hulpverlening Midden Nederland. In 2020 is Stichting Materra ontbonden en verdergegaan als handelsnaam van Ambulante Hulpverlening Midden Nederland.

Over ons

Missie en visie

Methodisch werken

Klachten en ondersteuning

Stichting

Publicaties

Locaties