Hulp bij wonen

Ben je op zoek naar een geschikte woning of heb je begeleiding nodig op het gebied van wonen? Wij ondersteunen jou bij het onderhouden van je eigen woning, zoeken naar een geschikte woonplek en helpen jou bij alles wat komt kijken om prettig te kunnen wonen in de omgeving waar jij je veilig voelt.

Wat zijn jouw wensen?

Op het levensgebied van wonen kan je bijvoorbeeld denken aan:

  • De wens om zelfstandig te (blijven) wonen
  • Vaardigheden aanleren als koken of boodschappen doen
  • Organiseren van huishoudelijke taken

Samen je doel bereiken

Samen met je begeleider kan je onderzoeken wat jouw wensen zijn met betrekking tot wonen. De begeleider helpt jou om de wensen om te zetten in doelen. Een voorbeeld van een doel en hoe jouw begeleider jou hiermee kan helpen kan zijn:

‘’Mijn wens is om in een schoon en opgeruimd huis te wonen. Daarvoor is nodig dat ik wekelijks samen met mijn begeleider een planning maak welke huishoudelijke taken ik moet doen om het huis schoon en opgeruimd te houden. Voor mij is dit doel belangrijk, omdat ik daardoor rust ervaar en overzicht houd in het huishouden. Samen met mijn begeleider pak ik volgens de gemaakte planning de taken op en ondersteunt mijn begeleider mij bij het opruimen en schoonmaken. Na 3 maanden wil ik gaan proberen om zelf een planning te maken en wordt dit de volgende stap van mijn doel. Het doel is voor mij gehaald als ik de planning kan bijhouden en taken volgens de planning uitvoer.’’

Persoonlijk plan

Bij de start van de begeleiding wordt er samen met jou een persoonlijk plan opgesteld. In dit plan worden jouw wensen concreet uitgewerkt in doelen. Je krijgt hulp bij het leren van vaardigheden en hulp bij het organiseren van ondersteuning. Elk half jaar vindt er een evaluatie plaats waar doelen/wensen worden bijgesteld en/of worden afgerond. Zo blijf je doelgericht werken aan persoonlijke wensen.

Iedereen heeft regie over zijn eigen leven

Ik wil graag contact

"*" geeft vereiste velden aan

Hulp bij

Wonen

Werk, dagbesteding en vrije tijd

Leren

Sociale contacten

Financiën