Hulp bij werk, dagbesteding en vrije tijd

Een zinvolle daginvulling is belangrijk voor de mentale en fysieke gezondheid. Onze begeleiders kunnen jou hiermee helpen. 

Wat zijn jouw wensen?

Op het gebied van werken/dagbesteding/vrije tijd kan je bijvoorbeeld denken aan:

  • Wens om te werken, een dagbesteding te hebben of activiteiten te ondernemen
  • Hulp bij aangaan van dagelijkse routine en leren plannen
  • Organiseren van activiteiten
  • Met plezier naar je werk of dagbesteding gaan

Samen je doel bereiken

Samen met je begeleider kan je onderzoeken waar jij blij van wordt en wat jouw wensen zijn. De begeleider helpt jou om de wensen om te zetten in doelen. Een voorbeeld van een doel en hoe jouw begeleider jou hiermee kan helpen kan zijn:

‘’Ik wil in mijn vrije tijd graag iets te doen hebben, zodat ik mij niet hoef te vervelen en ontspanning ervaar. De komende twee weken ga ik een lijstje maken met activiteiten die ik graag zou willen doen. Samen met mijn begeleider bespreek ik welke activiteiten ik de komende maand ga ondernemen en plan ik deze in mijn agenda. Over een half jaar evalueren wij dit doel. Het doel is voor mij gehaald als ik mijn vrije tijd heb gevuld met activiteiten.”

Persoonlijk plan

Bij de start van de begeleiding wordt er samen met jou een persoonlijk plan opgesteld. In dit plan worden jouw wensen concreet uitgewerkt in doelen. Je krijgt hulp bij het leren van vaardigheden en hulp bij het organiseren van ondersteuning. Elk half jaar vindt er een evaluatie plaats waar doelen/wensen worden bijgesteld en/of worden afgerond. Zo blijf je doelgericht werken aan persoonlijke wensen.

We kunnen altijd leren en verbeteren

Hulp bij

Wonen

Werk, dagbesteding en vrije tijd

Leren

Sociale contacten

Financiën