Hulp bij sociale contacten

Bij sociale contacten kun je aan veel verschillende dingen denken, bijvoorbeeld de vrienden en familie waarmee je omgaat, huisgenoten en kennissen. Hoe ziet jouw sociale netwerk eruit en ben je hier tevreden over? Misschien wil je wel wat veranderen, ben je op zoek naar een maatje of wil je leren hoe je contacten aangaat en kunt onderhouden. Wij kunnen jou hierbij ondersteunen.

Wat zijn jouw wensen?

Op het gebied van sociale contacten kan je bijvoorbeeld denken aan:

  • Uitbreiden van je sociale netwerk
  • Leren om contacten aan te gaan
  • Contact onderhouden met familie en vrienden
  • Een maatje

Samen je doel bereiken

Samen met je begeleider kan je onderzoeken waar jij blij van wordt en wat jouw wensen zijn. De begeleider helpt jou om de wensen om te zetten in doelen. Een voorbeeld van een doel en hoe jouw begeleider jou hiermee kan helpen kan zijn:

‘’Mijn wens is om mijn netwerk uit te breiden. Dit wil ik graag, omdat ik mij nu eenzaam voel en het voor mij fijn is om met iemand samen erop uit te kunnen of te praten. Samen met mijn begeleider ga ik de komende maand onderzoeken waar ik contacten kan opdoen. Dit gaan we doen door op internet te zoeken naar welke mogelijkheden er zijn bij mij in de buurt. Zelf denk ik eraan lid te worden van een (sport)vereniging of mij aan te melden bij een lotgenotengroep. Na een maand wil ik mij in ieder geval hebben opgegeven bij een (sport)vereniging of groep. Na een maand wordt het doel bijgesteld, zodat ik kan leren hoe ik contact aan moet gaan en dit kan onderhouden.’’

Persoonlijk plan

Bij de start van de begeleiding wordt er samen met jou een persoonlijk plan opgesteld. In dit plan worden jouw wensen concreet uitgewerkt in doelen. Je krijgt hulp bij het leren van vaardigheden en hulp bij het organiseren van ondersteuning. Elk half jaar vindt er een evaluatie plaats waar doelen/wensen worden bijgesteld en/of worden afgerond. Zo blijf je doelgericht werken aan persoonlijke wensen.

Ik wil graag contact

"*" geeft vereiste velden aan

Iedere dag laten wij ons uitdagen om de beste zorg van Nederland te leveren

Hulp bij

Wonen

Werk, dagbesteding en vrije tijd

Leren

Sociale contacten

Financiën