Hulp bij leren

Leren is belangrijk om zo doelen te kunnen bereiken die voor jou belangrijk zijn. Wellicht wil je een opleiding gaan volgen of bepaalde vaardigheden aanleren. De ambulant begeleiders willen jou hierbij helpen.

Wat zijn jouw wensen?

Op het levensgebied van leren kan je bijvoorbeeld denken aan:

  • Wens om een studie of cursus te volgen
  • Voorbereiden van gesprekken met instanties
  • Leren van het gebruik maken van openbaar vervoer, de route uitstippelen

Samen je doel bereiken

Samen met je begeleider kan je onderzoeken wat jij graag wilt leren en wat jouw wensen zijn. De begeleider helpt jou om de wensen om te zetten in doelen. Een voorbeeld van een doel en hoe jouw begeleider jou hiermee kan helpen kan zijn:

‘’Graag wil ik mijn MBO 2 schildersdiploma behalen, zodat ik kan gaan werken als schilder. Hierbij heb ik ondersteuning nodig van mijn begeleider. Twee keer in de week komt mijn begeleider op bezoek om samen met mij het huiswerk door te nemen en dit in mijn agenda te zetten. Ook helpt mijn begeleider mij door de opdrachten voor school samen door te nemen en te bespreken. Zo houd ik overzicht in wat ik nog moet doen voor mijn studie en veroorzaakt dit voor mij geen stress. Als ik mijn diploma heb gehaald is mijn doel ook behaald.’’

Persoonlijk plan

Bij de start van de begeleiding wordt er samen met jou een persoonlijk plan opgesteld. In dit plan worden jouw wensen concreet uitgewerkt in doelen. Je krijgt hulp bij het leren van vaardigheden en hulp bij het organiseren van ondersteuning. Elk half jaar vindt er een evaluatie plaats waar doelen/wensen worden bijgesteld en/of worden afgerond. Zo blijf je doelgericht werken aan persoonlijke wensen.

Samen geven we weer richting aan je leven

Ik wil graag contact

"*" geeft vereiste velden aan

Hulp bij

Wonen

Werk, dagbesteding en vrije tijd

Leren

Sociale contacten

Financiën