Hulp bij financiën

Soms kan het een hele opgave zijn om je financiën te regelen of misschien heb je schulden opgebouwd. Dit kan voor stress zorgen. Wij bieden ondersteuning om weer orde op zaken te stellen.

Wat zijn jouw wensen?

Op het levensgebied van financiën kan je bijvoorbeeld denken aan:

  • De wens om zelfstandig je financiën te beheren
  • Zelf je post openmaken en praktische zaken afhandelen

Samen je doel bereiken

Samen met je begeleider kan je onderzoeken welke wensen jij hebt op het gebied van financiën. Jouw wens kan bijvoorbeeld zijn om zelfstandig de financiën te kunnen beheren. De begeleider helpt jou om de wensen om te zetten in doelen. Een voorbeeld van een doel en hoe jouw begeleider jou hiermee kan helpen kan zijn:

‘’Ik wil graag zelfstandig mijn financiën kunnen beheren. Hiervoor ga ik de komende 6 maanden een overzicht bijhouden van mijn in- en uitgaven, zodat ik duidelijkheid krijg in mijn uitgavenpatroon. Wekelijks komt mijn begeleider op bezoek en neem ik met hem/haar het overzicht door om te zien of het mij is gelukt om alles in te vullen en om mij erbij te helpen. Over een half jaar wordt dit doel geëvalueerd en zo nodig bijgesteld. Het doel is voor mij gehaald als ik zonder hulp mijn eigen in- en uitgaven kan beheren. ’’ 

Persoonlijk plan

Bij de start van de begeleiding wordt er samen met jou een persoonlijk plan opgesteld. In dit plan worden jouw wensen concreet uitgewerkt in doelen. Je krijgt hulp bij het leren van vaardigheden en hulp bij het organiseren van ondersteuning. Elk half jaar vindt er een evaluatie plaats waar doelen/wensen worden bijgesteld en/of worden afgerond. Zo blijf je doelgericht werken aan persoonlijke wensen.

Ik wil graag contact

"*" geeft vereiste velden aan

Samenwerken op basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid.

Hulp bij

Wonen

Werk, dagbesteding en vrije tijd

Leren

Sociale contacten

Financiën